Full fart i Havöysund.

Under helgens fiske i guidebåten har vi lyckats riktigt bra! Lördagen ägnade vi åt flundrafiske, på vägen ut till mitt tänkta fiskeområde hade vi lite tuff sjö, men vi bet ihop och jag hade den där känslan i kroppen. Väl på plats började nötandet och alla var förvantansfulla. Tiden gick och fisken uteblev, men ”Biffen” lyckades i alla fall att kroka sitt livs första flundra, en stark och fin fisk på 87 cm. Sen la jag om driften och vi fiskade på, Roland hojtar om fast fisk och vi landar en fin fisk på 97 cm, sen brakar det loss ordentligt! Vi landar 3 st flundror på 15 minuter, det var helt galet och vi hann inte med att fota allt som hände!

Hur som helst, resultatet för dagen blev i alla fall: 86, 87, 97, 104, 105 och 110 cm!

Igår, söndag, beslutades att det skulle fiskas lite torsk eftersom det var ganska stilla och fint väder. Första grundet var det ingen hemma på, jag letade vidare och andra toppen teckande lodet småsej från 10 meter över botten och 40 meter upp, HETT minst sagt… Första släppet, smack, 8 kg+, sen släppte det. Vi stog med böjda spön allihop i guidebåten och skrattade i kapp. Bertil skrattade åt allt och mumsade vidare på sitt äpple, när det var slut släppte han ner sin jigg och slog sitt personbästa, 17 kg fin sommartorsk, nu hör till saken att Bertil är i övre medelåldern och satte sig och vilade en stund, fisket fortsatte för alla andra och 10 kilos efter 10 kilos lyfts upp i båten. Bertil har nu vilat klart och släpper ner sin jigg igen, SMACK igen, nytt personbästa: 17,5 kg!

Personbästa 2 ggr på 2 nersläpp, nu har farbror Bertil fiskat klart och har ett leende från öra till öra!

Campen har i övrigt fiskat riktigt bra, med flera fiskar över 120 cm, och fina torskar runt 20 kg.

Idag har vi tyvärr blåst inne med hårda sydost vindar men morgondagen ser betydligt ljusare ut, ner mot 6 m/s så vi skall försöka avsluta på topp…

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Biffens premiärflundra!

En av Rolands flundror.

Rolfs fina fisk.

Farbror Bertil med fin flundra!