Gött fiske i Nappstraumen idag!

Befinner mig i Nappstraumen just nu där jag hjälper guiderna att guida ett gäng ryssar. Gårdagen har vi redan glömt då den bjöd på mycket hårda vindar och därmed ett eländigt fiske….
Idag startade det också väldigt trögt, men det var härligt väder och nästan vindstilla.
När vi precis skulle flytta oss så såg vi ett måsdyk inte så långt från oss. Vi körde dit och fick uppleva en grupp späckhuggare som kastade sig vilt runt efter jakt på makrill. Efter att gästerna avnjutit detta skådespel så började fiska och genast drog det på i alla spöna!
Under flera timmars tid drog vi fisk på fisk i form av sej och torsk i fin storlek. Det tjöt konstant i rullarna när sejar mellan 7-10 kg smällde på jiggarna och pilkarna. En del fin torsk upp till 12-15 kg blandade sig också i leken. Vi provade på hälleflundra, men endast en flundra i ”frimärksstorlek” fastnade på kroken…
En bra dag i Lofoten!

Jimmy

Vladimir med fin sej.

Andrey sliter i UL-utrustningen. Senare fick han på en som tömde hela rullen för honom med linbrott som följd....