Vinden har ställt och styrt i Havöysund idag.

Idag har vi haft ganska kraftig vindar från sydost som har begränsat fisket en hel del. Några båtar har trotsat vädret och gett sig ut på kortare turer, återkommer med resultat under kvällen!

Gårdagen var helt okej med bra väder och bra med flundra, en båt hade 5 landade med 120 + cm som bästa fisk, jag själv hade en underbar dag i guidebåten. Tyvärr hade vi trögt fiske med flera påslag, dock ingen landad. Vi avslutade dagen med lite torsk och kolja fiske till mat för gästerna.

Fisket är inte allt för alla, vi hade som sagt en underbar dag på havet med mycket skratt och glädje! Vi har engelsmän i guidebåten denna vecka och skönaste kommentarerna igår var detta: ”Jorgen, where du you live?” Mitt svar var: ”Gothenburg” varav Steve säger: ”Oh, that´s where Spiderman comes from, isn´t it?”. Ben kastar in ett snabbt svar: ”No stupid, BATMAN is from Gothenborg City…!” Jag undrade stilla: ”Isn´t it GOTHAM CITY you are thinking about?” Först var dom lite generade och sen brast hela båten ut i ett totalt vråålskratt! Riktigt sköna typer!

Imorgon flaggar några båtar för långturer och vädret ser betydligt bättre ut, vi återkommer!

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Havöysund by night