Gotte väder i Hawaiisund

Då var vi i full gång med denna grupp gäster. Igår så satsa vi i guidebåten och några båta till på lite bland fiske efter sej och torsk och vilket drömfiske vi fick uppleva i drömväder!

Redan efter en halvtimmes fiske så börja det att smälla i spöna när mina engelska gäster tokvevade upp pilkarna i hög fart och Smack så sög det tag i pilkarna och fighterna var igång.

Det var en helt underbar känsla att få se vuxna män som skrattade, tjoade och skrek av lycka, precis som när man släppte lös sina barn första gången på ett lek land! en annan båt körde upp vid sidan av min båt och jublade samtidigt som dom lyfter upp en riktigt stor torsk på 15+ och gör tummen upp. Den största sejen som kom igår landades av min äldsta son Andreas ”mini Oxen” som grodan kallar han för.

Vi avslutade dagen med ett lite lungnare fiske i form av hälleflundre fiske, gästerna var helt och då menar jag helt slut i kroppen.

Jag lägger upp båten för första driften och redan efter 5 min fiske ser jag en stigning på ekolodet.Jag säger till mina gäster och i samma ögonblick som jag säger det känner jag hur det bara huggertag i jiggen och fighten var igång. Mina gäster ser hur den rusar, fightar och jag får ta ett varv runt båten med flera goa rusningar, efter några minuters fight så kan vi landa en fin hälle på 116 cm. Vi la ytligare 5 drifter och hade ett par kontakter till men sedan var dom för trötta så vi beslöt oss för att återvända till hamnen så dom var pigga inför dagens fiske.

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden

Hott!

Smack !