Flundra i Galtefjord, Sørøya

Klockan 10.00 igår gick 5 båtar från hamnen med Galtefjord och hälleflundra i sikte. När vi väl var framme tog det inte lång tid innan rapporten om första landade flundra landats kom. Marianne i min båt tog därefter sitt livs första flundra – en fin fisk på 92cm. Nästa rop kom från båt 3 med en på 125cm+, och därefter båt 5 med en på 122cm.

Fisket flöt på väldigt bra och båtarna landade flundra titt som tätt. Jag lyckades under 20min lura upp en på 132cm och en på ca 125. I slutet av turen fick även Christian en liten rackare som låg precis under måttet.

Totalt landades alltså 7 flundror i min båt med topp på 132cm – bra dag! De andra båtarna hade också bra utdelning med flera stycken över 120cm.

Ikväll skall vindarna lägga sig fint så då blir det ett nattpass på flundra i Kamøysundet, det blir bra!

Hannes Ribbner, Sørøya

Marianne med sitt livs första flundra - grattis!

Guide Hannes Ribbner med flundra på 132cm, C&R