FJ läsar resa i Havöysund.

I går så gick vädret i vindarnas tecken, hård vind med inslag av regn. Alla båtar trotsade det tråkiga vädret och begav sig ut på östra sidan av Havöysund, vissa gick efter hälleflundra medan andra roade sig med ”bland” fiske som tex. vi i guidebåten. Vi började med att jaga kolja, torsk och hälleflundra i samma område och det tog inte långtid innan vi var igång med att ”bända” både torsk och kolja, men vi lyckades även trolla upp två hälleflundror med topp på 83cm, Perfekt matfisk.

På kvällen så åkte jag, Anders och Niklas ut för ett kortare fiske pass efter spätta utan någon större framgång men vi kommer att göra ett nytt seriöst försök senare

Övriga båtar hade rätt hyggligt fiske i närområdet med flera fina hälleflundror men även helt ok med mat torskar.

På kvällen sedan så hade vi tackelkväll med Niklas kolbeck och Anders Nicander från Fiskejournalen där våra gäster fick tips och idéer på olika typer av tackel vilket var riktigt uppskattat bland våra gäster.

Nu ikväll så blir det spa (jacuzzi och Bastu) för guidebåten som följs upp med föredrag där Niklas kolbeck kommer att både visa film och prata om piggvars fiske mm, något som jag ser fram mot.

Vi kommer att avsluta kvällen med kungskrabb buffé och nattclubb och imorgon beger vi oss ut på nya äventyr så häng med!

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden