Fotbollsmatch som avslutning på Lofoten!

Under måndag kväll var våra estniska gäster mer än nöjda med fisket, dem hade inga planer att fiska på tisdagen och började så smått städa båtarna, tanka upp och göra sig redo för hemfärd. Dem hade fångat sin kvot med torsk och sej och kände sig mätta på fisket. Hälleflundrorna var inget mål för dem utan dem nöjde sig med torsk och sej vilket dem fick mängder av.

Senare på kvällen på måndagen när ljuset började försvinna och dunklet kom från så skymtade jag en folksamling i änden av anläggning och gick för att se efter vad som stod på.

Väl framme hade dem ställt upp en rink av gammalt bråte och skapat sig en fotbollsplan där det kutade runt 20 st svettiga män med bar överkropp och jagade en boll under dagens sista ljusa stund. Alla har tydligen inte fisket som huvudmål utan vissa åker nog iväg för en trevlig stund med vänner. Jag fick mig ett gott skratt iallafall men avstod fotbollsmatchen.

Istället fick jag glada besked att det svenska gänget och framförallt John Nyqvist hade landat två hälleflundror under dagen och var nöjda med sitt resultat. En lyckad avslutning på veckan som tyvärr blev väderbegränsad under slutet!

Nu väntar TajtLajn-gänget med 15 personer samt 6 st ryssar som anländer här nu ikväll!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten