Storflundra på Lofoten med dubbla beundrare!

Under dagens sista fiskedag fick jag ett telefonsamtal som berättade att en av båtarna hade fått en hälleflundra på 161 cm. Direkt började jag luska ut mer om fångsten och väl i hamn fick jag höra av fångstmannen hur det gick till. På 36 meters djup hade han fått ett tungt hugg som bara var segt och följde med upp till båten. Väl vid båtsidan visade sig en stor flundra som bestämde sig för en tur till botten.

Efter att dem kämpat en stund med att få upp den till båten igen så möttes dem av en syn som jag aldrig hört om tidigare, som låter som en skröna men uppenbarligen är helt sann! När flundran för andra gången kom upp till båten hade den sällskap av två flundror till i samma storleksklass som nyfiket cirkulerade runt fisken strax under och undrade vad som hände.. Har aldrig någonsin hört att nån tidigare haft tre stycken flundor över 50 kg runt båten samtidigt.

Dem fiskade dock inte på de andra två utan fokuserade på att landa drömfisken som redan satt krokad och lyckades säkra fisken på kveitekroken en stund senare och mäta den till 161 cm. Fisken fick sedan simma hem i djupet till sina två kompisar som säkert väntade där nere på den.

Utöver det kom det också en torsk på 18 kg idag samt att jag och Douglas var ute en kort sväng på lite rödspätta och landade två fina fiskar på 1,85 kg respektive 2,05 kg samt tappade en riktigt tung fisk några meter från botten som kändes betydligt större än 2kgs-fisken som vi precis landat tidigare.. En tidsfråga innan vi går över 3 kg här i Nappstraumen tror jag…

Imorgon åker Douglas hem och är tillbaka i Nordnorge redan om en vecka, fast då i Havöysund och som fiskande gäst på campen. Jag tackar för en härligt 3-veckors period här med gott arbete och bra humör och önskar honom skitfiske i Havöysund.

Erik Axner/Douglas PJ – Nappstraumen/Lofoten

Douglas gör sitt praktikant-bad :)

Havskatt på 5 kg hör inte till vanligheterna här på Lofoten