Två långturer på Sørøya, flera torskar över 20 kg och fler fina flundror upp till 147 cm!

6 båtar delade i tisdags upp sig i två lag. Tre gick norrut och tre söderut. Fisket i Sørfjord var varierat då vattnet var lite grumligt men totalt landades ändå 12 mindre flundror med topp över 100cm. Vi fick på dit vägen se vikval och även en liten flock vitnosdelfiner i fjordmynningen. De som gick norrut hade också hyfsat fiske med tre flundror i båtarna. Toppen där låg på 129cm.

I onsdags vankades det ännu en långtur så vi tankade upp båtarna och vände nosen mot Storskalltaren. Väl där ute var det första vi fick se vikval och späckhuggare som simmade bredvid och under båten – riktigt coolt! Torskfisket började riktigt bra med fisk på varje släpp. Det var till en början inga monster men riktigt fin matfisk. Även ett par mindre flundror landades.

Efter någon timme ropade Johan på radion och berättade att Stefan Sahlberg i båt tre dragit och återutsatt en flundra på 146cm det vill säga ca 45 kg. Alla i båten hade nu lyckats få flundror över 20 kg och stämningen var på topp!
Fisket flyter på och torsken hugger hela tiden. Vi i guidebåten får även ett par fina katter. På radion rapporteras det om både fina torskar och flundror som landats. Johan berättar om ytterligare en flundra på 142cm som tagits av Anders i båt 3. Jonatan i båt 3 får även en grann torsk på 20kg.

En stund innan hemfärd hör vi att båt Robin i båt 4 dragit en torsk på präktiga 23kg – grattis! Guidebåten lägger ett sista drift och precis när vi driver utför kanten smackar det till i mitt spö. Det gungar till tungt ett par gånger och sedan börjar fisken rusa. Gästerna vevar upp sina jiggar och ställer sig för att se på. Efter 9 minuters kämpande kommer en flundra upp som säkras vid båten och mäts till hela 147cm – nytt pb för mig! Ett litet bad senare släpps tailrepet och fisken får friheten åter.

Vi fortsätter sista driftet en liten bit till och precis innan vi skall veva upp smackar det till i Alexanders spö. Vi andra vevar upp och alla assisterar på bästa möjliga vis.

Ett par trötta armar senare kommer en flundra upp till båten som mäts till 116 cm. Ett par snabba bilder tas och sedan får även denna vackra fisk simma tillbaka.

Vilken vecka vi har haft. Grymma torskar, riktigt fina flundror, galet stora spättor och mycket mer.

Hannes Ribbner & Johan Mikkelsen, Sørøya

Stefan Sahlberg med en liten fin flundra som bjöd på en riktigt bra fight nere vid Sörfjordområdet

Jonatan med sin livs första havskatt!

Stefan rundar av dagen i Sörfjordsområdet med sin tredje flundra för dagen!

Stefan Sahlberg lyckas kroka sin drömfisk ute på Storskalltaren! 146 cm lång och väger uppskattningsvis 45 kg! <br />Efter några snabba bilder så släpptes hon fri igen! <br />Stort grattis till drömfångsten, den förtjäna du! ” /></p>
<p><img decoding=

Stefan

Efter Stefans flundra på 146 cm så svarade Anders med en på 142 cm! <br />Grymt fiske, Jepp!! <br />” /></p>
<p><img decoding=

Sista dagen så smackade Jonatan den här torsken på 20 kg!!

Calle med nytt personbästa på torsk!!

Rundar av långturen med att dra lite Uer på hemvägen