Sanslöst mängdfiske på torsk och sej på Lofoten!

Under denna veckan har vi ett blandat gäng med fiskeentusiaster som alla har startat veckan med att fiska av sig på lite torsk och sej. Väl ute på kanterna har vi funnit en plats med otroliga mängder sej och torsk upp till ca 10 kg där det stundtals varit omöjligt att nå botten för våra gäster.

Inga rekordfiskar har landats men det verkar ändå som att alla är nöjda med fisket hittills och just nu ligger Jimmy ute och siktar på lite större torsk och sej när vädret lämpar sig för att gå till Haraldskallen. Den största torsken annars under dagen vägde 14 kg och sejarna låg mellan 4-8 kg allihopa.

Nu under denna veckan har vi också Elmer, 11 år på plats som blivit sponsrad med denna resa genom en organisation som heter ” Min Stora Dag” där Nordic Sea Angling har sponsrat med en veckas vistelse här uppe. Organisationen hjälper barn med svåra sjukdomar att ändå få uppleva underbara saker och vad är bättre än en fiskevecka i Nord-Norge och underbara Lofoten?

Han har hittills fått både sandskädda, torsk och sej under första dagens fiske och är ute nu igen och prövar lyckan efter hälleflundra!

Erik Axner/ Douglas PJ, Nappstraumen/Lofoten