Bra mängdfiske i närområdet och STORA sejar på långtur!

Med bättre väder har vi nu kommit ut på de normala fiskeplatserna och haft fint mängdfiske efter torsk och sej med flera sejar upp till 8-10 kg samt några torskar i samma storlek. Under gårdagen blev det även ett försök på rödspätta för gänget från Hässleholm med Ola Nilsson i spetsen och dem landade flera fina med en toppfisk på 1,8 kg.

Under dagen var jag och Jimmy iväg på en riktig långtur och landade ett par riktigt feta sejar under början av fisketuren! Dagens första hugg var en sej på 16,2 kg till mig som blev nytt personbästa och gav en makalös fight efter att den på 30 meters djup ner i vattnet klippt min ”Slim Jim- Fancy Coca Cola” och gjort en tokrusning till botten!

Även Jimmy lyckades landa en stor sej på 14,7 kg strax därefter som också var riktigt bra pulver i. På vägen hem skymtade vi också en grupp med späckhuggare som gled förbi ca 100 meter från båten. Mäktigt och en klockren avslutning!

Vädret ser nu strålande ut och hoppas det kan lätta upp humöret på både hälleflundrorna och de stora torskarna!

Erik Axner/ Douglas PJ – Nappstraumen/Lofoten

16,2 kg STORSEJ! Brutal kondition och brutal fight!

Jimmy med en riktigt fin sej på 14,5 kg!