Värkande armar och axlar på Lofoten!

Med en väderprognos som ser allt annat än positiv ut så bestämde sig samtliga båtar för att ge sig ut på topparna och leta efter torsk och sej.

Väl ute på plats så fann vi sejarna ganska snabbt och en intensiv period av snabbt vevande och stenhårda hugg började. Under dagen kom fisket i perioder och stundtals var sejarna som bortblåsta för att se vara överallt verkade det som.

Det landades mängder med sej under dagen och de största vägde upp mot 10 kg. Torskfisket var också stabilt där många vägde över 10 kg med en toppfisk på 16,5 kg till Veronica som satte alla andra på plats hittills i den interna torsktävlingen som dem har.

Under detta turbovevande kom det också ett par flundror av mindre modell som bonus.

Vi skymtade också vikvalar och spägghuggare ute bland de stora stimmen av sej som verkade vara huvudmålet för samtliga arter där ute denna dagen!

Erik Axner/ Anders Jonasson – Nappstraumen/Lofoten