160 cm hälleflundra på haspelutrustning på grunt vatten i Nappstraumen!

Trots en mycket hård vind kämpar veckans gäster på bra här på Lofoten och fiskar hårt och mycket!

Richard och grabbarna i hans båt var inne hos mig och Anders i guidehuset och bad om lite tips och gav sig sen ut i jakten på den stora flundran. Efter ca 30 minuter plingade det till i min telefon och jag öppnade ett sms från Richard där det stod ” Flundra, 160 cm , Vita haspelspöet 🙂 ”

Richard hade på 10e kastet i Nappstraumen smackat på en flundra på 160 cm på 12 meter djupt vatten på en mindre jigg och fått sin livs kamp på sitt vita haspelspö. En tuff kamp utspelade sig mellan den stora flundran och Richard och efter en stund kunde dem säkra fisken vid båten och mäta den till 160 cm. Sedan tog dem ett par foton och släppte den fri igen!

Utöver detta var dem ute inatt och tog ett nytt camprekord på Bleka på 6,5 kg ute bland topparna!

De övriga båtarna landade fina torskar upp till 14 kg med flera fina över 10 kg under förmiddagen och sen övergick dem till hälleflundra närmare campen och landade en mindre flundra.

Erik Axner/ Anders Jonasson- Nappstraumen/Lofoten

160 cm flundra på hapsel!

Det nya camprekordet på bleka! 6,5 kg