Avslutar med kungsfisk på 8kg+, Sørøya!

Sista dagens fiske blev igår då hårda vindar från väst omöjliggör dagens fiske.
Med tanke på det fina vädret som har varit under veckan så är gästerna mer än nöjda och vissa känner till och med en lättnad då de kan vila ut ömma ryggar och knän efter alla långturer och tunga spögung!

Gårdagens fiske riktades efter lite flundra i närområdet samt kungsfisk ute på kanterna.
Malin och gänget i båt 8 hade aldrig fiskat kungsfisk förut så efter en sväng till shoppen och en del tackelknytande gav de sig ut mot ”uertoppen”. Första timmarna var lite blåsigt men när det väl lugnade ner sig och de fick ner grejerna så small det på direkt. Uer, efter uer hivades i båten. Perfekta matfiskar på ca 2,5kg togs på varje släpp!

Efter ett par timmar får Johan ett samtal från Roy som fått ett lite större exemplar. Han undrar hur stora vi brukar få här uppe för den som han just hade fått vägde 8,2kg… Johan skrattade lite nervöst och sa att en Uer på 8,2kg är extremt stort. När de kom hem hade de nästan fyllt en låda med fin matfisk!

De andra båtarna var ute och bankade lite torsk. Guidebåten riktade efter flundra. Flera fina torskar över 15kg landades, ett par flundror i storleken mindre och även några slumpkatter.

Riktigt bra avslut på veckan med bleke och över 20 grader varmt.

En separat nyhet kommer att skrivas inom någon dag om båt fyras extrema fiske de haft under veckans gång.

Hannes Ribbner & Johan Mikkelsen, Sørøya

Roy Vestli med årets hittills största Uer på hela 8,2 kg!

Jakob avslutar med en fin liten flundra innan det var dags att packa ihop fiskeredskapen för den här veckan!