Stabilt mixfiske på Lofoten!

Återigen har det kommit in stabilt väder med varma vindar från syd och strålande sol. På ett spegelblankt hav med gassande sol upplevde vi under gårdagen en sjukt mängdfiske på både torsk och sej där dem jagade vilt i frivattnet. Snabbt uppvevade jiggar blev slukade och totalmassakrerade när dem högg stenhårt och bjöd på härliga fighter. Under dagen landades det torskar på både 14 och 15 kg, schyssta sejar upp till 7-8 kg, en havskatt på 6 kg vilket är nytt camprekord!

Under dagen gjordes det även en del satsningar på flundra och totalt landades det ett 10-tal flundror upp till 115 cm samt att några tappades.

På kvällen igår samt förmiddagen idag har det satsats lite på rödspätta från en av båtarna och landats en del upp till 1,4 kg. Även en flundra på 74 cm blev tagen på lätta grejer på grunt vatten vid rödspättemetet!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten