Kul fiske i Havöysund !

Så, då har ännu ett gäng fisketokar gjort sig hemmastadda på campen i Havöysund, och förväntningarna är såklart höga! Denna veckan har jag, Grodan, ett glatt gäng från Norge i guidebåten medans Oxen kör runt med gäster från CWC.

Det har börjat riktigt bra, vi i guidebåten var ute på ett första pass igår kväll och hade riktigt kul! Vi låg i en drift när en av killarna hojtar till: ”Sedär, ei fisk helt oppe i overflaten!” Vi alla trodde på torsk/sej och Mårten tar sitt haspelspö tacklat med en 100 grams hemmagjuten jigg och gör ett kast som skulle få vilken pilkastare som helst avundsjuk, bullseye, mitt i ”vaket”! Jiggen sjunker 2-3 meter och han börjar ta in, andra vevtaget så biter fisken på och det blir en lustig liten kamp. När fisken kommer upp till båten visar det sig vara en flundra på 85 cm!! En vakande flundra, tagen på lätt haspelutrustning! Tjo och tjim i båten, såklart!

MEN, inte nog med detta… Vi flyttar oss en kort bit för att lägga en ny drift och har väl fiskat i 10-20 minuter när Mårten återigen tjoar ”Fish on!!”, det här är större och det blir en kamp med givande och tagande, fisken står ibland helt stilla för att i nästa stund göra tunga rusningar mot botten, alla förstår att det är ännu en flundra som har tagit hans pyttejigg och det skrattas vilt i båten. Efter en stunds kamp börjar vi ana att den är ganska ok i storlek men när vi ser den förstår hur stor den verkligen är. En perfekt krokning vid sidan av båten och fisken är säkrad: 147 cm´s kärlek!

Helt sjukt kul, 2 flundror på lätt utrustning inom 1 timmes tid, under denna tiden lyckas även Andreas i sällskapet att kroka och återutsätta en 75 cm´s fisk.

Oxen och CWC gänget lyckades att kroka en fin fisk på 138 cm och ett par mindre under nattens fiske, men än så länge är det fördel NORGE i flundrafisket, vore fel annars, vi är ju i deras hemmavatten!

Under ett kort pass idag fick även Ted äntligen sitt livs första flundra, efter flera fina fiskar tappade så lyckades han att landa en stark fisk på 97 cm, vi lyfter på hatten och säger grattis!

Nu har vädret ställt till det under eftermiddag/kväll, men det ser ljust ut framåt så vi fortsätter jakten under veckan…

Stay tuned!

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Första flundran för Ted!

Kärlek på hög nivå, lätt utrustning är kul!