Ett möte i midnattssolen och torskar från Råsa!

På grund av hårda nord ostliga vindar som har legat över Sørøya så har fisket blivit begränsat i närområdet. Men i natt så gick vindstyrkan ner och vi passade då på att dra ett pass till Råsa! Den hårda sjön la sig på endast några timmar, och vi börjar vår färd mot en av Sørøyas bästa torskställen!
vi kommer fram runt 01.00 och möts av en stor haj som cirkulerar runt vid ytan, och den är närmare 10 meter lång!!! Den heter Cetorhinus maximus på latin och är mer känd som Brugd! Det var mitt första möte med denna Mythomspunnen haj! Helt fantastiskt!

Fisket var trögt till en början, men sen hitta vi en plats som började leverera både många och stora torskar! Jag kallade dit alla andra båtar och sen låg vi där och drog torsk efter torsk under natten!
Ronny i båten tog en fin torsk på 20.15 kg (vägd i land) och det kom fler runt 20 kg under dagen! med toppen på 23 kg!
Det landades också havskatt på 6 kg i båten.

I morgon blir det fiske i närområdet men sen ser det lovande ut för en långtur!

Johan Mikkelsen

Brugden

Skönt ljus mitt i natten

Torskrace

Ett gäng sköna gäster med en liten gäst på taket!

Ronny med nytt personligt rekord på 20.15 kg!