Stor tuna i Panama!

Ännu en underbar dag i Panama är till ända.
Vi startade dagen med att fånga lite mindre betesfisk strax utanför lodgen för att sedan åka vidare mot Montousa Island. Här metade vi med livebait efter diverse arter men hade uppenbarliga problem att kroka fiskarna trots många hugg….
Själv tappade jag en fin Rainbow runner i ytan och det hade varit kul att kunna pricka av denna art på ”listan”. Dan drog en fin Horse eye Jack efter en fin kamp på Edge Sea jigging spö och Maxell multirulle. Vi började trolla efter bonito och efter att ha fångat ett tillräckligt antal så satte vi kursen mot Hannibal bank. Det började ganska trögt, men efter ett tag så märkte vi att det började bli lite aktivitet i vattnet och första hugget var mitt. Efter en kortare kamp så kunde jag borda en tuna på 25-30 pound. Denna bleknade strax efter, då det var Magnus tur att börja fighta tuna….
Efter en brutal fight kunde vi lyfta in en Yellow fin tuna på hela 220 pound i båten! Magnus var otroligt glad och skakade i hela kroppen en bra stund efteråt som under en tid tidigare varit helt fylld av adrenalin under själva fighten…
När vi kom in till land så väntade som vanligt personalen på oss vid bryggan med goda drinkar innan vi hoppade i poolen för att mjuka upp musklerna inför nästa fiskepass. Ralph och Magnus prövade även att popperfiska från poolen idag och det var faktiskt väldigt nära att Magnus lyckades landa en fisk härifrån då han faktiskt hade efterföljare som attackerade poppern! Vi kunde dock inte se vad det var för fisk. Nu väntar Sushi och en 3-rättersmiddag innan det är dags för nya tag i morgon.
Livet är ganska skönt här nere!

Jimmy

Tuna 25-30 pound