Bra slut och bra start !

Så där ja, då var ännu en vecka avklarad i Havöysund. Och som alla säkert vet så lyckades Ulf ”Oxen” Hugsén att guida upp en 220 cm´s flundra, en riktig drömfisk! Men, vi skall inte glömma alla andra som lyckats slå sina personbästa, som har fått sin första hälleflundra, eller de som sovit i gröngräset och bara njutit av livet!

Jag själv körde guidebåten i slutet av förra resan och även första turen på denna. Vi har lyckats bra, med ett stort antal flundror landade, 126 cm, 120 cm, 120 cm, 115 cm, 95 cm samt ett antal som legat under 80 cm.

Vi har även haft sjuka torskstim där vi har kunnat doppa jiggen 2 meter under båten och set hur fiskar runt 4-6 kilo har jagat och huggit, ekolodet visade fisk från botten helt upp till ytan, skitkul!

Koljafisket är även det riktigt bra, med flertalet fiskar över 3 kilo, och även här riktigt stora stim!

Havskatten, alla får katt! Dom riktigt stora katterna har vi inte hittat än, men en av gästerna berättade att de tappat en STOR havskatt precis vid båten, dom finns här!

Första turen med grabbarna i Tajtlajn gänget resulterade i 3 flundror, varav den största var 120 cm och en minst lika stor tappades tyvärr i gaffningen.

Sen, ni som kommer hit, glöm inte att ta lite tid och njuta av den underbara naturen vi har kring Havöysund. Något som gästerna i guidebåten tog fasta vid, vi sökte upp en skyddad vik, la till båten och gick på tur. Vackert så ögonen tårades på dessa stora starka karlar!

Vi hörs snart igen!

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.