Andra turen till Storskalltaren!! Ännu en fantastisk dag här på Sørøya!

De nya gästerna anlände i torsdags laddade till hundra! Väderprognosen lovade kanon väder så vi inleder veckan med att fira den norska nationaldagen ute på Storskalltaren!
Man kan lugnt säga att det var torskfest ute på grundflaket, torsk, torsk, torsk och helt plötsligt en hälleflundra som simmar efter torsken hela vägen till ytan för att sedan vända ner i djupet igen!! Dom finns här!
Några timmar senare ropar Krister Fredin att Janne precis har landat en flundra på 148 cm som dom sedan returnerade igen! Härligt!!!

Efter några timmars fiske börjar gästerna bli nöjda pga av all den mängd torsk som fanns där! Men vi nötte på i ett par timmar till för att försöka komma i kontakt med den där flundran, men det blev några torskar runt 20 kg istället och vi fick glädjas åt stortorsken denna dagen och istället satsa på flundra resten av veckan, det var ju trots allt första dagens fiske! Själv så lyckades jag med konststycket att landa en torsk på 20 kg på sejtacklet när jag skulle fixa lite betesfisk till gästerna, men vet helt enkelt aldrig vad som smäller på när man sänker ner sina beten här på Sørøya!! Största torsken i båten gick till Gunvor som sopade banan av gubbarna i båten! Hon började med att ta en på 18 kg direkt när vi kom ut och avslutade med en fin torsk på mellan 21-22 kg!

Det kom upp någon flundra till på båtarna där en av dom hade vägt runt 24 kg!
En del storsej hade också landats under dagen.

Förhoppningsvis så skall en ren flundrasatsning göras i veckan om vädret tillåter, håller er uppdaterade!

Johan Mikkelsen

Gunvor Inleder första dagen med nytt personligt rekord på 18 kg!<br />Hon var helt lyrisk när torsken landades i båten, vilken start!! ” /></p>
<p><img decoding=

17 maj ute på storskalltaren, och en 20 kg torsk tagen på sejtacklet!<br />På Sørøya kan allt hända!! ” /></p>
<p><img decoding=

Avslutar fisketuren med flaggan i topp!! <br />Gunvor var i eld och lågor när hon började första dagen här på Sørøya med att ta nytt personligt rekord på 18 kg! Hon trodde knappt det var sant! Och att hon sedan skulle knäcka den magiska 20 kilos gränsen på samma dag var bara helt fantastiskt! <br />En fantastisk 17 maj, som man sent kommer glömma!” /></p>
</div><footer class=