Skreien är påväg att lämna Sørøya men fisket är fortfarande sjukt bra! ännu en 30 kilos!!

De senaste dagarna har bjudit på kanon väder, knölvalar, vitnosdelfiner, tumlare och ett fiske som är fortfarande helt sjukt bra!
Ena dagen hade en båt upp emot 20 st över 20 kg på EN DAG!
Men man märker också att fisken är på väg ut och många av 20 kilo + fisken vi fångar nu hade lätt vägt upp emot 30 kg innan leken!
Men det är fortfarande några eftersläntare som ännu inte har lekt där av toppfiskarna under veckan. I förrgår fångades ännu en över den magiska 30 kilos gränsen!
Vi i guidebåten har också testat på lite spättafiske med lysande resultat.. rödspättor, sandskäddor i fin storlek samt ett flertal havskatter i samma område.. riktigt trevligt att söka sig in i dessa vikar och få lite kontrast till det ständigt tungt bockande spöt när man är ute och drar stortorsk!

En liten skön händelse som utspelades under spättafisket var då jag skulle håva en fin havskatt för Caj när håven bröts på mitten då jag skulle lyfta in den. Håv med fisk far ner i vattnet tillsammans med den oöppnade ölburken som stod på relingen och väntades på att avnjutas i solen, kroken lossnar från havskatten och jag fattar snabbt tag i huggkroken och lyckas med ett konststycke att sträcka mig ner i djupet efter havskatten och får krokat den men återigen tappar den för att sedan kroka den igen och upp for Cajs nya personbästa på havskatt och sekunden efter står han med sin öl i handen igen.. Vad gör man inte för sina gäster!?
Vi fick också uppleva något helt magiskt när knölvalarna jaggade lodda längs kanten i viken.. vi ligger 15 meter ifrån land och mitt emellan båten och land kommer en knölval upp med öppen mun och slukar ett stim lodda mitt framför näsan på oss.. helt sjukt!! Vilken dag!

Men nu tar jag semester i två veckor och drar till Svalbard, om jag kommer tillbaka så lovar jag en summering från hela skreifisket med de bästa bilderna! Längtar redan efter att sammanställa allt!
En fantastiskt säsong kan man lugnt konstatera i alla fall!

Johan Mikkelsen

Caj med en av många 19 kg + torskar som han drog under veckan!! <br />Sista fiskepasset efter torsk gör han två snygga drop, en på 19,5 kg och nästa drop får han en på 19,8 kg.. Ibland saknas de där extra grammen men vad gör det när man kan posera med sådana här fina fiskar! ” /></p>
<p><img decoding=

Nikolai med en fin spätta.. Han fick dock en på runt 1,5 kg senare på dagen som jag missade att fotografera.. Riktigt fint fiske!

Caj och Havskatten!

SMAJL!! 

Caj med en av många havskatter!” /></p>
<p><img decoding=