Ännu en faktastisk vecka här på Sørøya med knölvalar på besök!

Vi rundar av den fantastiska veckan med en god avslutningsmiddag hos Ralph och John på Sørvær gjestehus, där vi smackade upp storbildsskärmen och såg på dagens mest spektakulära händelse! Det var nämligen två nyfikna Knölvalar precis utanför öarna som kom upp till våra gäster, rullade runt i ytan, låg på rygg med sidofenerna rakt upp i loften som en hälsning, ibland stack de bara upp huvudet rakt upp precis vid båten för att ta sig en närmare titt på de mållösa gästerna som står och darrar av upphetsning infrö detta fantastiska skådespel! FIlmklipp från knölvalarna lär komma på youtube inom en snar framtid!

Förutom de stora knölvalarna så har fisket varit sjukt stabilt med fortfarande stora mängder grov fisk! Idag kom det upp ett par runt 26-28 kg i topp..
Stimmen gick så högt vissa stunder, att man näst intill kunde se dom från båten..

Johan Mikkelsen, Eddie Janerup, Bulten