Fortsatt mycket fisk på Lofoten!

Igår så var prognoserna inte lika fina utan lovande lite kraftigare vind från nord men vi beslöt oss ändå att försöka på yttersidan och gav oss ut på förmiddagen. Väl där ute möttes vi av tuffa, långa dyningar som gjorde det svårfiskat och rätt obekvämt att ligga där. Dock kom det upp en fisk på över 20 kg innan vi gjorde ett gemensamt beslut att bryta och körde istället genom Nappstraumen och ut på innersidan där vi möttes av ett helt platt hav och väldigt fina förhållanden. Snacka om skillnad det kan vara på yttersidan och innersidan och ett klockrent komplement när vädret är tufft. Detta gör att det kan vara fiskbart även om det är tufft på den ena sidan av ön. Väl där nere möttes vi av tjocka, fina stim med mycket fisk upp till 10 kg med några toppfiskar på 16-18 kg och en till fisk över 20 kg.

Idag startade vi runt 10 med lite pillemete i Nappstraumen vilket resulterade i många spättor över kilot och en handfull fiskar över 1,5 kg med en toppfisk på ca 1,8 kg. Efter detta smög vi ut på yttersidan och kämpade i den gamla sjön och lyckades landa ett antal fiskar över 15 kg samt en toppfisk på 21,5 kg.

Erik Axner, Jimmy- Lofoten/Nappstraumen