Första veckan avklarad!

Nu har gästerna från första veckan åkt hem och ett nytt gäng anländer under dagen.
Tyvärr har inte vädergudarna varit med gästerna denna första vecka och de korta perioder som vinden lugnat har ändå varit ganska tuffa med gammal grov sjö. Det finns massor av torsk i området och det har ändå fångats en del fin torsk med ett antal över 20 kg. Största torsken denna veckan landade på 28 kg. Tror inte vi hade någon vecka förra året där det inte landades 30+ torskar, men då hade vi inte lika tufft väder som denna veckan har varit. En positiv sak var att det verkar finnas mycket hälleflundra i området vilket visar sig både från gästernas fångster och från fiskfabriken som vittnar om samma sak. Största hälleflundran mätte hela 167 cm och är faktiskt den största vi fångat någonsin under själva skreifisket. Det landades också sandskäddor nära norska rekordet under den första veckan. Tyvärr så verkar skitvädret fortsätta ett tag till, men det är extremt osäkra prognoser. Har nog aldrig varit med om under alla år på Söröya att prognoserna är så skiftande som de varit sedan säsongsstarten. En ny uppdatering av väderprognoserna 2 timmar senare än den förra kan se helt annorlunda ut, även för det närmaste dygnet…
Inte helt lätt för våra guider att avgöra när det är läge att åka ut på sjön, men vi coh dem gör så gott vi kan för att ni skall få fiska så mycket som möjligt, men också att det skall vara säkert.
Vi håller tummarna för bättre väder framöver så kommer det snart att landas 30+ torskar!

Jimmy