Slutsummering av Panama resan!

Då var man tillbaka till verkligheten efter en helt fantastisk upplevelse i Panama! Vi var ett gäng på hela 24 personer som åkte till Panama den 5:e Januari för att få känna på Stilla Havets färgglada och kämpastarka fiskar. Större delen av gänget valde att fiska under 5 heldagar för att sedan avsluta med en helkväll på ett av de många casinon som finns i Panama City. Några stannade dock kvar för en 6:e fiskedag på lodgen. Fisket var ganska jämförbart med förra gången vi besökte Panama. Denna gång körde vi lite mer offshore och fick således mer Marlin. Sailfish och Dorado. I gengäld så var fisket efter vissa arter som bl.a Cubera Snapper lite trögare. Det som var väsentligt bättre än förra gången var boende, båtar och maten!
Vi hade denna gång använt oss utav en annan samarbetspartner i Panama och det var inget vi ångrade…
På lodgen bodde vi stora dubbelrum med aircondition och utsikt över vattnet. Var dag fick man frukost, lunchpaket i båten samt 3-rätters middag på kvällen. Förrätten bestod oftast utav sushi i olika former, vilket blev väldigt uppskattat. Innan man satte sig till bords så blev det också ett obligatoriskt bad i poolen där man gick omkring och minglade med övriga i gruppen med något läskande i handen från lodgens bar. Väckning skedde 05.30 på morgonen och efter en snabb frukost så satte man sig i en av ”sackosäckarna” i båtarna och mornade sig på väg till fiskeplatserna. Servicen från kapten, gasten och personalen på lodgen var helt outstanding och det bästa jag upplevt!
Fisket då?
Första dagen startade dåligt för mig med endast en landad fisk, men hela 4 st fåglar, förövrigt de enda fångade under hela veckan. Jag roade i alla fall de övriga deltagarna med detta resultat. Därefter gick det bättre och jag fångade tonfisk upp till 30 kg på popper, roosterfish, Blue fine Jack, Dorado m.m också på popper. Fick också en del fisk på mete med dead bait samt Dorado på trolling. Tyvärr gick jag miste på både Marlin och Sailfish, men det var riktigt nära på båda dessa arter. I vår båt landade vi annars Blue Marlin på 500 pound och Sailfish upp till 90 pound. Alla övriga gäng hade också ett bra fiske med toppfiskar på:
Black Marlin 500 pound
Sailfish upp till 120 pound
Dorado upp till 50 pound
Roosterfish upp till 55 pound
Amberjack upp till 100 pound
Cubera Snapper upp till 75 pound
Samt en mängd andra arter. Skulle tippa på att vi landade runt 30 olika arter under dessa dagar.
Man åker inte hit och öser upp fisk hela tiden, men fiskarna kommer i ganska ”lagom” takt och det sker hela tiden något spännande. Naturen i området är också magnifik och den totala upplevelsen är så stor att det tar tid att smälta in…
Fisket och hela arrangemanget från vår samarbetspartner i Panama var så bra att Nordic Sea Angling framöver kommer att satsa mer på detta fiske i Panama som ett alternativ till vår huvudsakliga verksamhet i Norge. Vi har gjort en överenskommelse med vår samarbetspartner i Panama om en exklusivitet för deras lodge i Skandinavien. Vi har till att börja med bokat upp lodgen 3 veckor i följd från 4:e Januari 2014. Ev. så blir det också någon resa senare på säsongen. Redan nu i Juni drar vi iväg igen för att testa fisket efter tonfisk som skall vara brutalt bra vid den årstiden. Är bara fisket hälften så bra som förhandsrapporterna talar om, så kommer det att bli en grym resa!! Då skall det ”poppas” tonfisk så armarna blir långa!
Givetvis kommer vi att rapportera om det fisket fortlöpande. Inom kort kommer vi också att publicera mer info om dessa resor här på hemsidan och på båtmässan i Göteborg så finns vi på plats för att berätta om både resorna till Norge och Panama. Vi visar också film och bilder från båda destinationerna. På vår Facebooksida hittar ni också en mängd bilder från vår resa till Panama, förutom dessa som publiceras här till nyheten.
Vill också passa på att tacka John med personal för ett fantastiskt omhändertagande och service!

Jimmy