Erbjudande Lofoten Skreifiske 2013!!!, Extravecka 27/3-3/4!

Då ”testfiskeveckan” för skreifiske i Lofoten 3/4-10/4 2013 redan är slutsåld, så kör vi ytterligare en vecka till samma förmånliga rabatter!
Vi startar alltså upp säsongen 1 vecka innan det ordinarie programet, så första veckan blir således 27/3-3/4 2013.
Priserna för dessa 2 första ”testfiskeveckor” är otroligt förmånliga!

Vid 4 pers/hytte/båt:
Transport på egen hand 5250 SEK/person
Med avresa från Oslo/Gardemoen 7500 SEK/person
Med avresa från Köpenhamn/Stockholm 8950 SEK/person

Efter en nedgång under några år i torskfisket så har det tagit sig upp ordentligt de sista åren! VM i skreifiske hålls i Lofotenområdet och brukar locka 6-700 deltagare från många olika länder. Även här kan man se ett tydligt mönster att fiskmängderna har ökat enormt de sista åren. www.vmiskreifiske.info
Under 1 dags fiske 2012 fångade man hela 26 559 kg torsk på denna tävling!
Den lokala tidning ”Lofotposten” delar också ut 1 kg kaffe till de yrkesfiskare som rapporterar in fångade torskar över 30 kg och under 2012 var detta uppe i ett tresiffrigt antal kaffetorskar, vilket var nytt rekord. Då är det ändå en hel del s.k. kaffetorskar som inte anmäls….
De största torskarna som anmäldes under 2012 passerade 40 kg:s gränsen. Den bästa perioden i detta område skall enligt de lokala vara från ca. 20 mars – 20 april, så förhoppningsvis kommer vi vid rätt tidpunkt. Enligt AIS-bilder (elektronisk övervakning av yrkes-sjöfarten), så ligger många av yrkesfiskebåtarna alldeles utanför Nappstraumen på sydsidan, vilket innebär att man snabbt kommer i lä, om det skulle börja blåsa upp. Vid sydliga vindar så kan man också gå upp norr om Nappstraumen för att finna lä. Fisket efter hälleflundra brukar också komma igång tidigare på säsongen i detta område än vid våra andra camper, så kanske det finns möjlighet att kombinera fisket med fiske inne i själva Nappstraumen vid dåligt väder?
Det är ju också ett mycket bra fiske efter rödspätta i Nappstraumen, så fiska skall vi, oavsett väder!
Mycket av det sportfiske som bedrivits tidigare här har bedrivits med pilk och gummimakk, vilket ger stora mängder med fisk, men är kanske inte det optimala om man är ute efter stor torsk. Skall bli spännande att se om våra erfarenheter från skreifisket på Söröya kan praktiseras på samma framgångsrika sätt vid Lofoten.

Vi hoppas att vi kan ordna så att all ”överskottsfisk” skänkes till de lokala fiskarna, såsom vi gör på Söröya. Under denna tid på året så får man oerhörda mängder med fisk och även om man försöker praktisera C&R på bästa möjliga sätt, så finns det en del fisk som inte klarar sig och man kan inte ta hand om all fisk själv.
Vill ni uppleva ett otroligt fiske i kanske Norges finaste miljö och dessutom kanske kunna kombinera detta med hälleflundrafiske till helt otroliga priser, så skall ni skynda er att boka!
Först till kvarn!

Jimmy