Storskalltaren gör det igen! Storsej-race på Söröya!

Denna veckan har vi endast två båtar på campen och vädret var fint nog för Storskalltaren så vi begav oss med bägge båtarna ut under förmiddagen. Väl ute började fisket fint med mycket fina bergstorskar upp till 15 kg och även en del kontakter med större fisk som gick segrande ur kampen. Efter en kort förflyttning så smällde det till rejält i mellanvattnet och efter en stund kunde första storsejen landas, 13 kg vägde den och nytt personbästa till Guiden Johan! Vi sökte vidare efter ordentliga stim och en kort stund senare hade vi stimmet rakt under båten och racet kunde börja! Flera stora sejar på runt 10 kg och även tyngre jagade våra snabbt vevade jiggar i vattnet och när dem väl fick tag i dem så möttes vi av brutala rusningar och spektakulära fighter. Under ett par timmar hade vi ett galet sejrace med många fiskar över 10 kg… Vad sägs om toppfiskarna på 15,55 kg, 15 kg, 14 kg, 13,5 kg, 13 kg och flera stycken runt 12 kg.. Det kan inte beskrivas annat än helt galet och helt underbart! Vi lyckades igen och med ett helt otroligt resultat! Vi fick även flera fina torskar under sejracet på både 15 kg och 18 kg. Detta kan bara hända på Söröya som ännu en gång befäster sin titel som storfiskens rike! Veckan har bara börjat och vädret ser lovande ut! Vi fortsätter med flaggan i topp! Nu tackar även Johan för sin säsong här uppe under 2012 och reser hem till Göteborg!

Erik Axner/ Johan Mikkelsen- Söröya

Dubbelhugg, uppskattningsvis 13 respektive 14 kilo!

Catch and Release!

Kari med en grann storsej från racet!

Dagens största tog Peter på hela 15,55 kg och han tappade en som var betydligt större där tyvärr linan gick av under den brutala fighten!!

15,55 kilos sejen som Peter fick!!

Storsej till guiden Erik också!!