Flundrarace på grunt vatten här på Sørøya!

Vädret lovande svaga vindar från syd och vi väljer att styra ett riktat flundrafiske söder ut.
Fisket bedrevs på ett djup mellan 6-17 meter, och de nya gästerna hade aldrig fångat en flundra innan.. men det tog inte många timmars fiske förrän alla gästerna hade lyckats fånga sin livs första flundra och värst av alla var Stefan som lyckades kroka och landa en flundra på 138 cm och denna tog på endast 7 meters djup!!! Den föll för en orange Giant jighead som dominerade under dagen!!
Vi var två båtar som fiskade och fångade totalt 11 st flundror och hur många kontakter och efterföljare som vände vid båten har ni nog inte räkningen på, men det var många!!

En klockren dag och vi vänder hemåt med flaggan i topp!! I morgon hoppas vi på långtur igen, får se vart vi går denna gången! En sak som är säker är att vädret är betydligt mer stabilt nu på sensommaren så fler långturer kommer bli av!!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya

På väg ut från hamnen i Sørvær, redo för flundra satsning!

Stefan drar dagens toppflundra på hela 138 cm!! <br />Den föll för Giant jighead i orange på endast 7 meter djup!” /></p>
</div><footer class=