Havöysund is back on track !

Denna veckan har varit lite små trög gällande flundror av stora storlekar, Det har dock tagits en hel del mindre flundor upp till 109cm. 30+ i antal.. Dessvärre så har ju som sagt det varit sämre med större fisk. Men Idag så bröts det och det togs 2st riktigt fina flundror på 138 samt 142 cm! 2 st riktigt fina fiskar som bjöd på goda fighter och gästerna var lyriska!

Imorgon ser vädret riktigt bra ut, så vi planerar långtur för att testa på området vi började på i veckan, när vi var där tidigare i veckan var vädret nästan ”för fint” vi hade ingen drift, och vattnet var oklart. Vi fick under denna dag 7 st flundror genom klassisk ”bonna-trolling” Vi hade en helt underbar dag med gassande sol, och stilla på havet, vi hade turen att få se en Springare ( delfin ) på MYCKET nära håll, detta otroliga djur kom för att visa upp sig precis intill båten, riktigt härligt inslag i den magiska magiska miljön som är här uppe.

Nu har vi haft en hel del vind i några dagar och vi hoppas på klara och fina vatten när vi kommer tillbaka dit igen För nu ska dom stora flundrorna utmanas!

Vi i guidebåten har kört flitigt efter flundra och många fiskar har tagits men medelvikten har än så länge varit relativt låg…
Johan Åsberg som åker guidebåten var dock med om något roligt/tråkigt, vi var på väg ut på en av våra pass en kväll, på första driften 15 min senare suger det tag i hans spö, och det suger tag REJÄLT! En fisk har tagit hans Jigg och börjar rusa… Den rusar 110m (enligt räknevärket på rullen ) för att sedan kliva av.. Detta var tungt då vi kämpat för denna fisk och jag helt klart tycker han var värd denna. Men det är så det är, det är inte bara att kroka fisken och tro att man självklart kommer lyckas få upp den, utan det är där hela kampen börjar!
Jag uppskattar fisken till 50kg+ efter att ha sett detta spöböj och rullskriket!

Dagens tur har haft ett galet torskfiske med MÅNGA fiskar över 10kg! Det är underbart att se vuxna män bli till små barn när dom kämpar mot fiskar från det stora havet, Glädjen är enorm!

som sagt, imorgon väntar långtur, vi får se vad denna tur skall ge…

Bilder kommer =)

Skitfiske / NSA HAVÖYSUND

Cristoffer Bergström, Ulf Hugsen