Fin Hälleflundra nära campen i Tromsö!

Efter att vinden lagt sig för en kort period under måndagen så gav vi oss ut med tre båtar på en helhjärtad hälleflundrasatsning med både våra ryska och tyska gäster. Vi bedrev fisket på yttersidan i anknytning till öppet hav i hopp om att hälleflundrorna skulle vara aktiva där. Ganska omgående fångades en hälleflundra på 118 cm och hoppet tändes. Strax efter det tappades två fiskar av bättre kaliber som tyvärr gick av efter 5- respektive 10 minuters drillning. Utöver dessa fångades tre stycken mindre hälleflundror under dagen. Sedan började vinden knappa upp lite och vi började fiska oss hemåt mot campen. En av båtarna lyckades även precis utanför campen att kroka en fin hälleflundra på 135 cm som avslutning på dagen. Nu har det dragit in ett riktigt skitväder över området med kraftiga sydväst-vindar och stora mängder regn. Vi inväntar nu bättre väder och hoppas på de riktigt stora då.

Erik Axner / Eddie Janerup- Tromsö