Späckhuggarsafari och sej race!

På dagens program så stod det sej och gärna stor sej! Vi började vårat fiske på och runt några skallar en bit från campen med ganska dåligt sej resultat men på detta stället så lyckas vi på 3 båtar lura upp flundra på 113cm torsk på 14.5 och fin bleka. Dock så var det ju inte dom här arterna som vi jagade och vi bestämde oss därför att byta plats vilket visade sig vara ett geni drag!
Nästan framme på platsen som vi kikat ut så ropar en gubbe i båten val!! och ja det var inte bara en val utan någon stans mellan 10 och 20 Späckhuggare som var i full sjå med att jaga sill och ju närmare vi kom med båten ju mer nyfikna blev späckhuggarna och helt plötsligt var dom alldeles intill båten där dom dök och hoppade och jagade sill i över 1 timma runt båten så vi hade god tid på oss att ta så många bilder vi bara kunde. Det var ett skådespel som vi i båten sent kommer att glömma.
Efter denna smått otroliga upplevelse så var det ju dags att fiska det var ju trots allt det som var det huvudsakliga målet med turen. Så vi släpper ner våra jiggar och man kan säga att det var ett eldorado av sej runt 5kg som fullkomligt misshandlade jiggarna och emellanåt så kom det 10kgs torskar upp till 14.5kg. Efter detta så hör man från andra sidan av båten ”Nej inte en liten torsk till” men när fisken bröt ytan så kunde vi alla i båten se att det inte alls rörde sig om en ”Liten” torsk utan en fin marulk som hade slukat jiggen och ett jubel fyller båten. Men det var inte bara 5ks sejar som kom upp utan största för dagen låg på ca 11kg så det är nog bara en tidsfråga innan vi har ett nytt camprekord på sej

/Fredrik Schmiterlöw

Späckhuggare bara någon meter ifrån båten snacka om att man är liten ibland.

Fin marulk på 5.5kg