Årets hittils bästa tur till Storskalltaren!!

Havet hade lugnat sig och vi hade äntligen chans att gå ut till det berömda grundflaket Storskalltaren. Förväntningarna var höga och stämmningen på topp när vi for ut!
Att summeringen från dagen skulle innehålla både stortorsk, storsej och flundrarace kunde vi bara hoppas på när vi åkte ut. Med facit i hand så står vi på bryggan och skakar på huvudet och inser att vi har varit med om något helt fantastiskt fiske!
Väl på storskalltaren:
VHF:n jobbade på högvarv när båt efter båt landade flundra på löpande band! Den ena större än den andra, båtar ropade efter flundra assistans, stora fina 10 kilos bergstorskar återutsattes en efter en! Det var så mycket fisk att vissa båtar var helt lyriska av känslan att släppa tillbaka alla dessa storfiskar då de redan hade tagit upp fisk för middagen och den lilla fisk de hade tänkt ta hem!
Det fångades flera sejar runt 10 kilo med topp på 11kg! Havets torped i våra vatten, en kämpe som gör allt för att vinna kampen mot dig!
Det kom ett antal fina bergstorskar runt 20 kilo men otroliga mängder mellan 10-20kg vilket är riktigt fina fiskar!!
Och nu till hälleflundrafisket, ett fiske som endast de mest tålmodiga sportfiskarna kan bemästra! Men denna dagen så tycktes alla få flundra, vare sig du riktade fisket eller inte!
I vår båt landade vi 7 stycken flundror med topp fisken till Göran på hela 167cm, vi hade också fisk på 140 cm, 135 cm samt 132 cm i båten. Alla dessa stora individer behandlades med största varsamhet och fick simma tillbaka! En otroligt häftig upplevelse!!!
Här kommer en fin liten summering från de största flundrorna:
167cm, 167cm, 165cm, 155cm, 145cm, 140cm, 135cm, 132cm, 127cm, 125 cm osv…
Självklart så återutsattes samtliga flundror förutom en som tyvärr skadades vid krokningstillfället! Och självklart kan man inte återutsätta en flundra som kommer få lida och kanske till och med dö ifall den har skadats allvarligt, så dess individer får såklart pryda tallriken vid matbordet istället!
Hur som hellst, riktigt kul att se hur sportfisket har ändrats på de här senaste åren och hur mycket mer medvetna alla gäster är om vikten med att ta vara på fisken i havet! och hur man behandlar den rätt för att behandlingen av fisken ska bli så skonsam som möjligt.

Förutom att havet låg som en spegel och tumlare och val hälsade på så var det också en båt som fick uppleva något sjukt häftigt när allt lugn blev berövat av ett kraftigt plask och alla i båten kunde instämma att det var ”något” som gick upp i ytan för att attackera den stackars måsen som låg lugnt och guppade på havet. Måsen hann parera attacken och lever fortfarande, dock lite smått skärrad från attacken! Vad som attackerade måsen från djupet lämnar vi osagt men spekulationerna riktas mot Hälleflundran.. Nästa gång tar vi med fluglådan full med stora vita lurviga måsimitationer och testar 😉

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya

Pierre Hallin med sin 132 cm hälleflundra. Glädjen att landa och återutsätta en sådan fisk är oslagbar!

Jag med 135 cm flundra som blev märkt och återutsatt!

Erik med en grann bergstorsk! <br />* Notera att Göran, höger i bild smackar på sin drömflundra precis när det här fotot tas!” /></p>
<p><img decoding=

Här åkte vi och assisterade under landningen av Thomas Åstrands drömflundra på hela 155 cm!!