Det galna fisket fortsätter i Havöysund !

Då var vi halvvägs med detta gäng och redan nu pratas det om det otroliga fisket, och de flesta snackar om att boka till nästa år. Det är kanske inte helt konstigt med tanke på det inledande fisket vi har haft. Vi var 4 båtlag som begav oss ut på en liten utflykt till den nya hottspoten ”kveiteflaket” och förväntningarna var minst sagt skyhöga!

I min båt var stämningen hög och skämten haglade men avlöstes med alvar och stort fokus när de började prata om vilken jigg som dom skulle börja med. Själv så hade jag stora förhoppningar efter set att ström och vind förde oss dit jag ville, och redan efter 3e driften var första kveiten landad för att följas upp med ytligare en. Vi ropade över radion att vi landat 2 kveitar för att peppa de andra båtlagen. På 4e driften smäller det ordentligt på Roys spö som genast bugar sig ordentligt och kampen är igång. Efter två rusningar börjar man se på Roy att musklerna börjar kännas och armarna blir bara längre och längre, men efter ytligare 2 rusningar kan vi lyfta in denna fantastiska madam försiktigt för att mäta och märka henne. Vi mäter henne till fantastiska 147cm!

När vi sedan återutsätter henne använder vi avkrokningsmatta som ”bår” och ser henne simma ner i djupet igen. Stämningen är på topp i vår båt och dom andra gratulerar. Totalt landar vår båt 7 kveitar med topp på 147cm (alla C&R).

Efter ett riktigt bra fiske så kommer den där ”döda” perioden när man gör drift efter drift utan det händer något och man börjar fundera på att segla i hamn. Så kommer den där extra kiken som gör att man bankar på ytligare några timmar, för plötslig är det Kiras röst som hörs över VHFen: 170cm C&R och det är hanns kompis Markus som tagit den.

Som så många gånger förr så gav samarbete utdelning även denna dag. Förutom ett otroligt kveikefiske så har det även kommit upp en hel del fina torskar över 10kg. Men, det är inte bara fisket som är på G i Havöysund utan även bastun och jacuzzin börjar bli klar, och tro mig det kommer att bli riktigt skönt med en bastu och ett bad i jacuzzin nu när armar och rygg börjat ömma!

Ulf ”Oxen”Hugsén/Kristoffer ”PJ”

147 cm C&R