Kortpass med gott resultat!

Alla på campen här på Söröya var nu på torsdagsmorgonen laddade och inspirerade av dem lyckliga fiskarna igår som fångade drömtorsken på 35,4 kg under onsdagen och vi satte siktet på att försöka lura upp lite mer grov torsk. Väderprognosen visade tuffa vindar under eftermiddagen så klockan ställdes tidigt för ett förmiddagspass!

Väl ute på havet så låg sjön fortfarande lugn och vi kunde börja söka runt bland topparna efter de stora torskarna. Ganska omgående så kom vi i kontakt med bättre fisk som efter en stund fight gick vinnande ur striden men hoppet tändes och koncentrationen höjdes till skyarna. Det dröjde inte länge förrän Peter i Guidebåten smackade på ett fint mothugg och möttes av tunggung där nere i djupet. Efter en tung och hård kamp skymtade vi en stor torsk nedanför båten och väl i båten konstaterade vi att den vägde hela 22 kg, ungefär 19,5 kg mer än hans tidigare PB. Snacka om höjning! Efter några korta foton så återutsattes fisken tillbaka i djupet och gav oss på nästa. Peters pappa ville inte vara sämre utan kort där efter krokade han också en tung fisk som efter en stenhård fight kunde vägas till 15,5 kg och därmed nytt PB för Sven-Inge också. Vilken drömstart för far och son på veckan.

När väl vinden friskade i var det några båtar som valde att rikta sitt fiske efter rödspätta och havskatt med lätt utrustning. Under detta fiske fick en båt tre små hälleflundror som bonusfångst som självklart återutsattes.

Vädret bådar riktigt gott så långtur står på schemat!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya

Peter med nytt personbästa på 22 kg!

Peter utövar Catch & Release

Sven-Inge ville inte vara sämre! Nytt pb även här, 15,5 kg!