Summering av ett fantstiskt fiske här på Söröya!

Veckan är över och gästerna är nu på väg hem med mungiporna uppdragna till öronsnibbarna och den ena berättar efter den andra om hur det var när dom fångade sin drömkveite!!
Dagen efter den otroligt lyckade långturen där gästerna hade flundror mellan 120-164 cm så lyckas Robin äntligen kroka sin drömfångst! Det är tredje året Robin är här och fiskar och har inte fångat fisk över 10 kilo men nu var det slut på detta då han lyckas fånga dagens största Kveite på 148 cm endast 3 distans utanför hamnen!!
Man har sätt många lyckliga och stolta fiskare åka hem här ifrån men det gick verkligen inte att ta fel på vem som hade fångat sin drömfisk när man fick se Robins glädje när han berättade om sin drömfångst!
Under veckan så har det också fångats flera fina rödspättor med en topp på 2,4 kg!! samt en del havskatt med topp på 5 kilo tagen under spättafisket, ett fiske jag personligen starkt kan rekommendera och då speciellt med lite lättare utrustning!
Veckans största torsk vägde 22 kg och fångades också precis utanför hamnen!! Sen har det också kommit upp flera runt 17-18 kilos torskar, men vi får inte glömma klassikern som Mårten gör när han går ut sista dagen då alla andra båtar ligger i hamn och lyckas plocka en torsk på 20,5 kg även denna tagen precis utanför hamnen!! För två år sen gjorde han en liknande sak men fångade en hälleflundra på 20 kg plus precis utanför hamnen.. Det lönar sig att vara ihärdig!!

Nu är båtarna servade och campen skiner ännu en gång för nästa veckas gäster som förhoppningsvis kommer fram till Söröya utan att bli allt för hindrade av flygstrejken!!

Johan Mikkelsen- SÖRÖYA