Torskrace på Söröya!

Långtur till Råsa var planerat under natten till idag men när vi startade vid 22:00 låg det fortfarande mycket gammal sjö och planerna strukturerades om med sikte på Andottskallen och Reis. Efter ett par timmars letande fann vi fisken på kanten ut mot 100 m och när vi lyckades hålla kvar stimmet under båten var det som högst 110 m på ett vattendjup på 180 m. Helt otroligt mycket torsk med riktigt god medelvikt, många av fiskarna gick över 15 kg med en riktig grann pjäs som tyngde ner vågen till 25 kg. Mitt bland alla torskarna lyckades även Anders i Guidebåten att fånga en stor sej på 12 kg som bjöd på långa tunga rusningar och gav honom en riktig fight.

Vi körde några timmar tills både armarna och ryggen var helt färdiga efter alla kämpaglada torskar. Efter det gav vi oss in närmare campen och avslutade med ett litet hälleflundrafiske som direkt gav två mindre fiskar på ca 75 cm som fick gå i retur.

Johan Mikkelsen/Erik Axner