Snart slut på säsongen…

Det närmar sig slutet på säsongen i nordnorge….
På Söröya har vi endast ett gäng på 4 personer från Tjeckien kvar. De åker hem om några dagar och sedan stänger vi ner helt för säsongen på Söröya. Vädret har varit blåsigt sista tiden och inga anmärkningsvärda fångster har tagits av tjeckerna. Inne i Markjeilaviken har man dock fått en hel del hälleflundror och det är bra med torsk och sej i området. Hoppas att vi kan få fler gäster i September nästa år då fisket normalt sett är väldigt bra den tiden på året!

Vid Havöysund har man också haft ett ganska blåsigt väder och gänget från Fiske o Fiskar tillbringade större delen utav dagen i går på land. Inledningen i torsdags var annars bra med många hälleflundror upp till 135 cm och torskar upp till 16 kg. Från Guidebåten drog man hela 11 flundror i torsdags. I fredags blev det ett kortare pass då vinden ökade, men fisket var bra fram tills dess. Idag har vinden åter lagt sig och alla är åter ute och fiskar.

Vid Tromsö har det varit ett hyggligt fiske med en hel del hälleflundror, där de största varit mellan 20-30 kg. Även torskfisket har varit hyggligt med exemplar upp till 13-14 kg.

Jimmy