Rapporter om stora fiskar på flera av destinationerna!

De senaste två dagarna på Söröya har det varit kanonfiske med flera torskar över 20 kg, och där toppen låg på 25 kg. På flundrafronten har det också kommit upp en hel del, i förrgår fångades två runt 30 kg på topp och igår var det största på 22 kg. En båt lyckades landa 12 st flundror igår också, en bra dag med andra ord!

Fredrik i Havöysund rapporterar två riktigt fina flundror från guidebåten i förrgår, den ena på 140 cm samt den största på 154 cm! Det fanns också mycket torsk runt 10 kilos klassen samt kungsfisk upp mot 3 kg.
Igår så fångades fler flundror där de största var på 131 cm samt 139 cm. Även guidebåten lyckades återigen fånga flundra trotts att flundrafisket inte har prioriterats under veckans gång. Denna gången fick de flundra på 110 cm från 110 meters djup, tagen på pilk.

Tromsö har haft en del svårigheter med fisket då vattnet har varit fullt med alger som har försvårat fiskemöjligheterna. Men gårdagen såg det betydligt ljusare ut då sikten har förbättrats avsevärt gentemot den gångna veckan. Och resultatet av det märktes direkt då flera båtar lyckades landa flundror på sista dagens fiske.

Testfisket i förrgår, var återigen bra med 3 st flundror och med en toppfisk på hela 153 cm! Det här verkar verkligen var en plats för de lite grövre flundrorna!
Igår var fisket trögt med endast två mindre flundror i båten dock så tappades en riktigt stor!

Johan Mikkelsen