Flera storflundror!!

Vädret börjat att stabilisera sig uppe i norr och med det kommer bättre och bättre fiske. Under gårdagen drogs det många hälleflundror utanför Havöysund. Från Guidebåten fångade man hela 11 flundror där Claus Frederiksen knep den största på 148 cm!
Även från övriga båtar fångades det bra med flundra och största flundran på campen mätte hela 160 cm!

På Söröya börjar man också kunna fiska effektivare då sjön har börjat att lägga sig. Ett gäng fångade 5 flundror upp till 18 kg starx utanför hamnen igår. Christian ringde precis också och berättade att man testade en ny position över ca. 120 m vatten och omgående drog man ett par fina torskar innan något mycket tyngre gick på….
Efter 40 minuters fightande kunde en av de danska gästerna i Guidebåten borda en flundra på hela 153 cm.
Flundran gick till botten flera gånger efter nästan varit uppe, så det var en riktigt häftig fight över djupt vatten!

Vid Tromsö är det ganska knapphändiga rapporter, men de gäster som fiskar efter torsk har haft väldigt bra fiske med mängder av torsk upp till dryga 10 kg.

Själv åker man upp till ett nytt spännande område i nordnorge på onsdag. Skall bli mycket spännande att testa fisket i detta område som nästan är helt oprövat bland sportfiskare. Har sneglat länge på denna plats och en fångstsammanfattning kommer att presenteras här på hemsidan efter resan.

Jimmy