Camprekord på havskatt från Tromsö och jättetorsk från Söröya!

Vår guide Eddie åkte till Söröya idag så familjen fick vara på land idag och jag fick inta ”guiderollen” för dagen.
Målet var framför allt hälleflundra. Redan i första driften drog det på en stor flundra på en av tyskarnas spö, då han var på väg att veva upp en mindre torsk. Flundran rusade under båten och trasslade sedan in sig i en annan lina på andra sidan. Vi fick redat ut detta och fisken var kvar, men bara några sekunder till….
Fick intryck av att detta kunde vara en riktigt fin flundra…
Nåväl, det tog inte lång tid innan tålamodet var slut och flundrafisket fick hela tiden kombineras med torskfiske och det blev då inte heller fler kontakter. Men, en av gästerna i båten lyckades med att kroka fast en havskatt på hela 11,6 kg, vilket är nytt camprekord i Tromsö!!
I slutet körde vi till en plats nära campen som brukar hålla en del stortorsk, men förutom några små havskatter blev det inget mer och vi bestämde oss för att avsluta fisket. När jag kört ett par hundra meter så såg jag ett större sejstim på ekolodet och vi bestämde oss för ett sista nedsläpp. Det resulterade i en del fina torskar upp till 13,6 kg och vi kunde summera ihop en godkänd dag i fint väder.

På Söröya har veckan inletts hyfsat. Peter Norman och hans kompis kom upp med bil igår och skulle invänta sina övriga kamrater som skulle komma med flyget. Men, en liten kort tur skulle man hinna med och på Runningen kunde Peter borda sommarens hittills största torsk från Söröya!
Fisken mätte 151 cm och tyngde ner vågen till 31,45 kg. Stort grattis Peter!
Idag har man varit på nordsidan och det har fångats åtminstonde 3 flundror mellan 15-17 kg. Någon båt har varit uppe på Råsa och fått torsk upp till knappa 20 kg.
Från förra veckans fiske har det rapporterat in ytterligare flundror mellan 30-40 kg, så flundrafisket förra veckan var riktigt bra på Söröya!

På Havöysund är det riktigt bra flundrafiske för tillfället!! ”Dalmasarna” fångade hela 9 flundror på sitt första pass varav de 2 största mätte 150 cm resp. 140 cm!
Från Guidebåten skall man idag ha fångat hela 12 flundror, storlek ännu okänt. Från övriga båtar skall man också fångat mängder med flundror varav en hel del i fin storlek!
Flundrafisket är alltså riktigt grymt för tillfället på Havöysund!!

Johan rapporterar från sista fiskepasset i Nappstraumen om bra flundrafiske. 3 flundror på kort tid varav 2 st runt 15 kg.

Jimmy