Många flundror i Havöysund!

Även denna vecka har det fångats väldigt många hälleflundror vid Havöysund. Har ganska knapphändiga rapporter från dagens fiske, men av båtarna som kom in rapporterade om 8 hälleflundror upp till 54 kg!!!
Igår skall guidebåtens gäster också haft ett väldigt bra fiske efter rödspätta med många exemplar över 2 kg.

Vid Söröya tog merparten utav gästerna väldigt lugnt idag, men några gick ut på lite kortare fiskepass. Från guidebåten landade man flera hälleflundror på kort tid i morse med en topp på hela 151 cm!!

Från Tromsö så har det bara fångats några mindre hälleflundror, men några av gästerna hade ett formidabelt torskfiske för ett par dagar sedan med ett 20-tal torskar över 10 kg som resultat!
Från lokala sportfiskare i området rapporteras det in om ytterligare en 100 + flundra fångad för ett par dagar sedan och idag skall det ha fångats ett riktigt monster!!!
Lite olika uppgifter än så länge, men alltifrån 230 cm till större än så…
Kanske en ny världsrekordflundra?
För egen del så hade jag varit stoltare att släppa tillbaka en 3 meters flundra än att stoltsera med ett nytt världsrekord, men alla är vi olika….
Har full respekt för den enskilda individens ställningstagande när det gäller C&R eller inte, men om det fångas storflundor i stor omfattning på begränsade områden, så kommer detta påverka bestånden framöver, då dessa stora fiskar producerar enorma mängder med hälleflundrabebisar. Man kan inte heller motivera att ta upp en sådan fisk för matens skull, då kvaliteten på köttet är mycket sämre än på en mindre fisk och dessutom så innehåller en så gammal fisk giftiga ämnen såsom pcb-metaller etc.

Ett stort grattis i alla fall till storfiskarna!

Jimmy