En bra hälleflundravecka är över….

Fick en känsla att det landats väldigt många hälleflundror den sista veckan….
Har nu fått lite sammanställningar från Guiderna och det var tydligen en bra vecka…
Från Havöysund landades det ca. 130 hälleflundror den gångna veckan med en topp på 154 cm.
Har överlag varit en ganska bra medelvikt på flundrorna också i Havöysund sista veckan.

På Söröya fångades det en bit över 100 flundror enligt Johan. Bästa båtlaget hade faktiskt hela 42 flundror i båten, nästa bästa 36 flundror i båten….
2 av båtlagen har bokat 2 veckor och var ute och fiskade i natt. Det började tyvärr att blåsa upp och man tog det säkra före det osäkra och åkte hem fast fisket var på topp. På kort tid landade man 8 flundror i Patrik Möllers båt och 5 flundror i den andra båten. Idag åkte guiderna samt Ralph och Ken från Gjestehuset ut en kortare sväng innan gästerna kommer i kväll. På 5 drifter drog man 10 hälleflundror!!
Merparten av flundrorna på Söröya sista veckan har dock varit av mindre modell, men de stora finns där också…

Även vid Tromsö har det fångats en hel del flundror. Har inte det exakta antalet, men uppskattningsvis har det fångats ett 30-tal flundror. Då skall man veta att antalet resenärer också är mindre här än på de övriga destinationerna. Som vanligt så är medelvikten högst i detta området och många av flundrorna har haft en vikt mellan 20-58 kg. Toppfisken på 58 kg fångades endast ett par minuters gångväg från campen på grunt vatten.

Självklart har många av dessa fångade hälleflundror släppts tillbaka för att vi skall kunna ha möjligheten att få uppleva liknande fiske under lång tid framöver!

1 vecka kvar till man själv skall upp igen….

Jimmy