Fantastiskt ”kikfiske” i Tromsö!

Under natten mellan måndagen och tisdagen var Eddie ute med några gäster strax utan campen i Tromsö/Langsundet. Alldeles i närheten av campen gick de in på grunt vatten och i det klara vattnet på endast 5-6 meters djup fick de se stora mängder med gråsej, torsk och hälleflundra jaga runt i vattnet!
Sejen var i storlek 2-3 kg, torsken 3-8 kg och man fångade dessutom 2 flundror där den största vägde 14 kg!!
Varför går så stora mängder fisk in på så grunt vatten?
Har en teori om detta…
Det ligger en laxodling i närheten och vid rätt ström och vindförhållande så kommer troligtvis rester av pelletsen de matar laxen med in mot land i detta område och först kanske det är småfisk som jagar pelletsen och med detta följer resten utav ”näringskedjan” med….
Skulle också tro att det är bättre nattetid på denna plats, då fisken oftast vågar gå grundare på nattetid än dagtid.
Skall bli spännande och se om detta fiske kan upplevas fler gånger på denna plats!
På alla våra camper har de flesta gäster mest gått runt och njutit av det fina sommarvädret och det är faktiskt få som fiskat idag(!).
Det verkar som att de flesta är nöjda med sin fiskevecka och väljer att njuta lite av tillvaron också!
På Söröya var Johan ute med några kunder på plattfiskmete tidigare idag och förutom tidigare nämnda piggvar som faktiskt visade sig väga exakt 4 kg fångade man massor av rödspättor och sandskäddor. Någon annan båt som var ute på torskfiske drog torsk upp till 15 kg.
I morgon är det ”skiftbyte” bland gästerna och nya rapporter följer med dessa!

Jimmy