Stortorskar på Söröya och fina flundror från Tromsö

Under måndagen drogs det en hel del torsk utanför Havöysund, där de största exemplaren vägde 15-16 kg. Vi själva prövade fisket efter rödspätta på kvällen, men fisket var trögt och vi fångade bara 3 stycken upp till 1,6 kg. För de som fiskade efter hälleflundra så var det med blandat resultat. Ett gäng drog 3 flundror på 10-12 kg, ett annat gäng fick 2 flundror på 10-15 kg medan något gäng gick bom…

Vid Tromsö så var det bra torskfiske i närheten utav campen med en del fiskar på 10-15 kg. Eddie guidade ”Svenskgänget” på några nya hälleflundraplatser ganska långt från campen. Eddie startade själv med en flundra på 143 cm och ett tag senare fick en av gästerna en i exakt samma storlek.
En lyckad guidning!

På Söröya drog man återigen nya jättetorskar! Största torskarna för dagen vägde 24,5 kg samt 28,5 kg!!
Vår praktikant Linus kunde väga in kungsfisk upp till 4,6 kg och det skall också ha fångats hälleflundror upp till runt 15 kg.

Jimmy