Megatorsk från Tromsö!!!!

Under tisdagen fångades en megatorsk på hela 152 cm och 32 kg endast 10 minuters båtfärd från vår camp i Tromsö!
I detta område hade vi ett bra sommarfiske i fjol efter torsk och stor kolja. Våra polska gäster hade gått ut där under natten mellan måndagen och tisdagen med ett gott fiskeresultat. Man fångade en hel del torskar över 10 kg med toppar på 15-16 kg.
Eddie bestämde sig då för att göra ett försök under dagen tillsammans med några andra utav gästerna och efter en trög inledning drog denna jättetorsk på!
Väldigt ovanligt att så stora torskar fångas inomskärs sommartid….
Men, det talar också om områdets potential….
I övrigt så har flundrafisket varit något trögare de sista dagarna utanför Tromsö, men det fångades en flundra på 150 cm för ett par dagar sedan.

Vid Söröya så drog campägaren Ralph största fisken under gårdagen. 2 sjömil utanför campen kunde han stoltsera med ett nytt pb på torsk, denna vägde 24 kg.
En satsning efter kungfisk i går gav också resultat!
Trots ganska blåsigt väder lyckades ett båtlag fånga hela 3 kungsfiskar över 7 kg med en topp på 8,15 kg!!
Under måndagen så var det nog första dagen på hela säsongen där det inte fångades fisk över 20 kg på Söröya om man bortser från de dagar där vädret omöjliggjort fiske…..
Måndagens största fisk vägde ”bara” 19,3 kg…..
För några dagar sedan skall det också ha fångats flundra upp till 30 kg utav våra gäster.

Vid Havöysund så har det varit ett blandat fiske. Inga jätteflundror de sista dagarna, men en del mindre har landats. Största torsken under gårdagen vägde 17 kg och något gäng som fiskat efter havskatt har haft grymt fiske med många landade exemplar där toppfiskarna vägt runt 8 kg.

Befinner mig själv just nu på resande fot till Havöysund och vi hoppas på gott väder och som vanligt ett riktigt bra fiske!

Jimmy