Strålande väder och fiske….

Vädret är nu underbart här uppe i norr med helt spegelblankt hav.
Här vid Tromsö är det ett bra torskfiske både i Grötöysundet och upp mot Vannöya. Ett av de tyska gäng denna vecka har landat 20 kg:s torskar de 2 sista dagarna. Vi själva var ute en 2-timmars tur i Grötöysundet i går kväll och fångade massor av torsk, sej och kolja. Min 8-åriga pojke Elias fick ett nytt personbästa på torsk, denna vägde 16 kg. Jag drog på en mindre torsk och räckte sedan över spöet till honom. Efter han vevat in ett 10-tal meter ropade att han inte orkade veva längre. Jag såg då att spöet stod i en rejäl båge…
Den stora torsken hade då slukat en 1-kilostorsk och jag fick sedan ge honom ett handtag för att få upp fisken.
En allt vanligare syn i torskarnas magar är mindre torskar…
Är helt säker på att detta beror på att yrkesfiskarna mer eller mindre har fiskat slut på gråsejen och att det därför blivit vanligare med kannibalism hos torskarna…
Det är en mycket tråkig utveckling att sejbestånden gått ner dramatiskt både när det gäller antalet och storleken… Eddie var ute med ett gäng igår efter hälleflundra och för ovanlighetens skull så gick dom bom…
Men, flundrorna finns här…. Några tyskar på en camp i närheten har fångat 2 st flundror på 112 kg resp 116 kg samt ytterligare någon/några runt 50 kg!!!
Även lokala sportfiskare från Tromsö har varit lyckosamma med flera fiskar mellan 40-65 kg!!
Finns nog ingen annan plats i Norge med så många stora flundror!!
Det har alltså fångats minst 7 flundror över 100 kg på ca. 1 veckas tid!!

Från Söröya var det ganska trögt fiske under gårdagen med få torskar upp till runt 15 kg och någon enstaka hälleflundra. Idag är dock ordningen återställd och minst 5 flundror över 20 kg har fångats!!!

Vid Havöysund fångades det bra med flundror igår där bästa båtlaget hade 6 flundror från 10 kg upp till 139 cm. Idag har Guidebåten gjort det bra med 6 flundror med de största flundrorna från 21 kg till 153 cm!! Från Guidebåten provade man en ny plats som verkade väldigt lovande framöver…
Som vanligt har det också fångats en stor mängd torsk, kolja, havskatt, rödspätta etc.
Det ryktas också om att någon av våra gäster har fightat en stor fisk i över 2 timmars tid, men mer om detta framöver…

I Nappstraumen har Johan & Co inlett testfiskeomgång nr 2. På de första passen har man haft varierat resultat. Massor av rödspätta har det blivit, ett antal flundror upp till 14,5 kg samt en del torsk och sej.

Väderprognoserna är också väldigt bra framöver och det fortsätter säkert att komma rapporter om fler stora fiskar inom kort.

Jimmy

Elias med stortorsk

Ulf med nytt pb.