Superfiske på Söröya!

Återigen rapporteras det om ett riktigt bra fiske utanför Söröya! Mängder av stortorsk har fångats varav en hel del över 20 kg! Största torsken för dagen vägde mellan 27-28 kg!! Det är troligtvis den bästa inledning fiskemässigt som vi haft på Söröya sedan vi startade 2005!

På Havöysund så har det varit ett hyggligt fiske och det har fångats en del hälleflundror och en hel del torsk.
Största fisken miste man dock uppe i ytan när man skulle taila den. Man hade för avsikt att släppa tillbaka den så fångstmännen var inte alltför bedrövade. Flundrans vikt bedömdes till att vara mellan 50-60 kg och den hade bitit över en röd ”Red Ed”.

Vid Tromsö så väntar vi på nästa gäster som anländer i morgon, men Uffe och vår praktikant Robban testade att fiska efter havskatt i närområdet och några kisar fick syna dagens ljus. Största katten vägde 6,1 kg. Man fick också se en trålare(!) gå förbi dom i Grötsundet inte allt för långt från land…..
De hade tydligen glömt det här med 12 nm regeln…
Se bild på bloggen.

Jimmy