Bra fiske på alla destinationerna!

Från Tromsö rapporterar Uffe om ett mycket bra fiske efter torsk, med många över 10 kg och toppfisk på runt 15 kg. Man fångade också en del fina havskatter mellan 5-7 kg samt en mindre hälleflundra. I morgon är det storsatsning efter hälleflundra!

Från Havöysund rapporterar Eddie ockå om ett bra fiske. Från guidebåten har man i skrivande stund fångat 3 flundror mellan 10-20 kg, en del skapliga torskar samt havskatt på 6,5 kg. Flera av de övriga båtar har haft ett grymt torskfiske där merparten av fiskarna vägt mellan 5-13 kg.

Vid Söröya tog man det lugnt under förmiddagen för att man planerade att gå till Storskalltaren under eftermiddagen. Tyvärr var väderförhållandena precis på gränsen och vi vill gärna inte ta några chanser när det gäller långturerna. Man fick således börja med att fiska på de landnära grunden och på en av våra ”specialpositioner” väst om Sörvaer har det dragits flera fina torskar. Vår duktige praktikant Linus från Sportfiskeakademien rapporterade precis in en jättetorsk från guidebåten. Vad den väger vet vi ännu inte, men uppskattningsvis runt 30 kg!!!

Blir vädret bättre så planeras det ett nytt försök till Storskalltaren inom kort!

Från Nappstraumen trillade det in ett sms nu under kvällen. En lokal sportfiskare hade under gårdagen dragit en hälleflundra på hela 106 kg!
När vi besökte platsen så fångades det flundror upp till 87 kg utav lokala sportfiskare, så platsen är verkligen högintressant för de som önskar fånga en jätteflundra!
Dessutom är platsen väldigt väderskyddad ocg det är väldigt korta transportavstånd!
Intresset för denna destination är nog också rekordartad!
Jag lade ut lite info om denna plats för 2 dagar sedan och det har formligen rasat in bokningar fast vi ännu inte hunnit lägga ut reseprogramet för 2012!!!

Jimmy