Ännu en bra dag…

Från Troms rapporterar Uffe om hälleflundror upp till 27 kg. Inte många landade, men många tappade…

Vid Havöysund brottas man med ”problemet” med all torsk….
När man hittar platser med lite mindre torsk så fångas det också hälleflundra. Conny Larssons gäng lyckades bäst med flundra på 45 kg!

På Söröya har jag knapphändiga rapporter mer än att det varit ganska blåsigt och att det fångats en del torsk upp till ca. 10 kg.

På platsen vi befinner oss så kan man konstatera att ju närmare campen vi fiskar ju bättre är fisket efter hälleflundra. Varför gå över ån efter vatten?
Fisket började ute till havs efter stortorsk. Det började ganska bra med mycket torsk och några stycken över 10 kg. Fisket dog sedan ut och man fiskade sig hemåt. Som vanligt provade vi efter rödspätta med gott resultat. Verkar som det finns rödspätta överallt i detta området!
Största för dagen vägde 1,7 kg och fångades av Frederik Hansen. Flundrakungen för dagen blev Dan Becirov med 3 st flundror upp till 119 cm. Största flundran fångades dock av Jacob och mätte 130 cm. Alla flundrorna C&R (som vanligt..)

I morgon blir det bara fisket i närområdet efter hälleflundra och rödspätta. Platserna ligger inom 5 minuters båtfärd från campen…

Jimmy