Återigen bra fiske i Havöysund, 158 cm på topp!!

Ett av båtlagen drog ut till den nya plats vid Havöysund som hittades under torsdagen och på 4 drifter lyckades man att fånga 4 st flundror, där den MINSTA mätte 124 cm!!!!
Guidebåten anlände samtidigt som man fightade den sista av dessa flundror, men just då så började det att blåsa upp ordentligt och man valde då i stället att ta sig i lä för den kraftiga nordostvinden. Även om fisket är bra, så får man inte chansa…..
Nåväl, man efter att jag diskuterat med Uffe, så körde man till ytterligare ett nytt ställe som ser intressant ut på sjökortet. Här var det betydligt lugnare med vind och sjö och man kunde njuta av fisket.
Den som njöt bäst var nog 14-årige Martin Bertilsson som efter en brutal kamp kunde borda en 158 cm flundra i båten!!
Från guidebåten fångade man också en flundra på 105 cm på denna plats innan man körde hemåt. Från andra båtlag så rapporterades det också in en hel del flundror samt mängder av torsk upp till runt 10 kg.
Vid Söröya så har vi ganska få gäster denna vecka och fisket i går var lite trögare än vanligt. Det landades torsk upp till ca. 12 kg, kungsfiskar upp till 2 kg samt en hel del sej mellan 5-8 kg.
Från Tromsö så har jag inga rapporter om gårdagens fiske.

Jimmy